rvbb20181012_3868_one.jpg

Oudere blogs

Oudere posts zoals die op http://varenopdeveronica.blogspot.com/ stonden

Winter

De dagen worden nu duidelijk weer langer, in Frankrijk varen we nu bijna niet meer in het donker. De eerste bloesem zit aan de bomen en de watervogels maken zich duidelijk op voor het voorjaar. We hebben de winter overleefd.

Zo voelt het echt wel. Alles was óf wennen óf nieuw óf anders. Het schip was nog niet 'van ons', op papier wel en zo, maar we voeren toch nog op Yvan's schip, alles was zoals hij gewend was te werken. Maar langzamerhand veranderen er kleine en grote dingetjes en wordt het ons schip.

Het was gelukkig een redelijk milde winter, we hebben maar weinig echte vorst gehad, wel een paar dagen door het ijs varen op het Canal des Ardennes maar dat was goed te doen.

Zelfs weinig nachtvorst, hoewel in Meppel een afsluiter van de dekwas slang kapot gevroren is, we zetten ze altijd open na gebruik, maar deze keer waren we dat duidelijk vergeten. Dat was wel een goede gelegenheid om alle aansluitingen en afsluiters na te kijken en aan te passen, we kunnen nu eindelijk de dekwas slang en de water aanvoer aansluiten waar we willen, zodat we de slang veel effectiever kunnen gebruiken. Het schip naar je hand zetten dus. Die water aanvoer willen we nog een keer veranderen, dat gaat nu via een zware externe pomp of via een hele kleine waterpomp met Listertje in de machinekamer, dat kan ooit beter en vooral minder omslachtig.

We hebben zelfs niet veel mist gehad, soms een paar dagen redelijk grijs, maar nooit de hele dag dicht. Zelfs een sluis invaren kan met dit soort zicht lastig zijn, wanneer lig je er nou echt recht voor? Hier in ieder geval nog niet :-)

Winter is voor ons de zware tijd. Kort licht dus vrij veel in het donker varen, mist, koud, mieserig, weinig zon. De kachel heeft zich uitstekend gehouden, het is een oud beestje, we wisten bij de aankoop al dat dat een beetje een gokje was, maar het is erg meegevallen. Alleen gebruikt 'ie vrij veel gasolie. Maar hij is heel makelijk aan te steken, dus we kunnen 'm zonder probleem een deel van de dag uitzetten als we dat willen. Met name tijdens het varen komt er ook nogal wat warmte vrij van de hoofdmotor, helaas niet direct via een warmtewisselaar maar het helpt toch. Wanneer we de circulatie pomp aan laten kan de kachel zelf dan vaak uit en hebben we het toch goed warm, ook in de stuurhut. Dat heb ik op andere schepen wel anders meegemaakt.

En nu begint het drukke seizoen dan eindelijk: Verven!

We hebben lang getwijfeld of we de kleuren van Yvan zouden houden of niet: Het scheelt veel werk want dan hoeven we enkel de slechtste plekken te onderhouden. Maar we willen toch ons eigen kleurenschema en eigenlijk zijn veel gedeeltes als je goed gaat kijken toch wel redelijk slecht dus moet dat tóch opnieuw gedaan. En dus zijn we begonnen met wat dekjes in de roodbruine loopdekken verf te zetten, niet spectaculair maar het maakt voor ons in ieder geval een groot verschil. Het zilver en grijs van Yvan gaat verdwijnen.

RoelandComment