Blog

Rondje varen

Aankomend schipper Nathalie

We liggen in Amsterdam te wachten tot we gaan laden, rollen staal in IJmuiden bestemd voor Ėvry aan de Seine in Frankrijk. En dus komt er een goede vriendin van ons aan boord en kunnen we onze dochter Nathalie weer eens zien, die in Amsterdam met een opleiding voor kapitein bij de rondvaart bezig is, een beperkt groot vaarbewijs.

In de Oude Houthaven

In de Oude Houthaven

Ineens belt Nathalie op, we kunnen met haar meevaren, moeten we wel nú naar het Damrak komen.

Niets mooier dan je kind met zoiets bezig te zien. En ze vaart uitstekend, heeft talent. Dat vonden wij bij ons aan boord al maar haar leermeesters zeggen hetzelfde.

Kapitein-in-spé Nathalie

En we waren haar al tegengekomen toen we van het Amsterdam Rijn Kanaal Amsterdam invoeren. Zij had dienst en voer net bij het Damrak weg terwijl wij het IJ op voeren. Via de AIS konden we elkaar in de gaten houden, wij zijn even tegenover CS gestopt en dus kwamen we elkaar netjes tegen.

Onze dochter op het IJ

Roeland1 Comment